Lån med betalingsanmerkning

Lurer du på hvordan du skal gå fram for å skaffe et lån med betalingsanmerkning? Det er faktisk ikke helt umulig å skaffe seg et lån selv om du har fått en betalingsanmerkning, det er bare en litt vanskeligere situasjon. Bank2 kan for eksempel være løsningen for å få innvilget en slik refinansiering, selv om ikke alle har like god erfaring når det kommer til godkjenning av slike lånesøknader. På grunn av at denne banken også godkjenner lån til personer med betalingsanmerkninger, stiller de også krav om at låntager kan stille en form for sikkerhet og har betjeningsevne til å betale for både renter og avdrag. Din samlede gjeldsbelastning spiller også inn, det vil si alle de forskjellige lånene du har, fra studielån, billån og boliglån etc.

Har man først pådratt seg en betalingsanmerkning, kan dette raskt bli en ond sirkel og komme seg ut av. Kanskje startet det hele med et forbrukslån du ikke helt klarte å betale ned på, eller det kom noe uforutsett som økte dine månedlige utgifter ganske drastiskt. Hva som er grunnen er egentlig ikke så viktig, men det gjelder å komme seg ut av denne situasjonen så raskt som overhodet mulig. Et annet foretak som tilbyr lån til personer som har betalingsanmerkninger heter Bluestep. Der har du også muligheten til å få godkjent en refinansiering, spesielt om du søker om et lån med sikkerhet.

Eier du for eksempel fast eiendom, kan du stille med bolig i sikkerhet for lånet. Ingen vil vel egentlig sjanse med hus og hjem, men hvis dette er muligheten for å få godkjent et lån med betalingsanmerkning, og betjeningsevnen er der, er jo ikke dette noen stor risiko verken for deg eller banken. Eier du en fast eiendom som er verdt over 500.000 kroner kan du søke om omstartslån fra Real Finans. Med dette lånet kan du låne fra 350.000 kroner selv med betalingsanmerkninger eller inkasso.

Det samme med sikkerhet gjelder også hvis du ikke har fast inntekt. Det er stor forskjell på å få innvilget et lån med kontra uten sikkerhet. Risikoen til långiveren minsker da betraktelig, og i de litt usikre økonomiske tidene vi er inne i, er det ikke så merkelig at utlånere og banker vil sikre seg på best mulig måte. Har du for eksempel flere lån uten sikkerhet, kan det også være en god ide å samle disse gjennom en vanlig refinansiering. Det kan du til slutt spare mye penger på. Selv med betalingsanmerkninger eller krav om inkasso, skal det være mulig å få innvilget et lån i dag.