Bank som godtar betalingsanmerkning

Hvis du har betalingsanmerkning og ønsker å ta opp et lån, har du ikke hele markedet å lete i lengre. Det du ønsker å finne er en bank som godtar betalingsanmerkninger, og de står ikke akkurat på rekke for å få deg som kunde. Vanlige forbrukslån uten sikkerhet er jo på en måte basert på tillit mellom banken og kunden, og ved å inneha en betalingsanmerkning, har du ikke akkurat vist deg denne tilliten verdig i en del bankers øyne. Men det er ikke helt kjørt! Bank2 er et eksempel på en bank som godtar betalingsanmerkning og hvor du har muligheten til å søke refinansiering. 

Selv om mange velger å utelukker kunder med anmerkninger fra lånemarkedet, er det stor konkurranse i finansverdenen, så det gjelder å finne den banken som passer ditt økonomiske mønster. Mange gir opp underveis, etter å ha sendt inn en rekke lånesøknader, bare for å få avslag på en etter en. Ikke så merkelig egentlig, at man gir opp i forsøket, for det er ganske mentalt slitsom å hele tiden få høre at, nei vi ønsker desverre ikke å ha deg som kunde. Og det føles kanskje litt ekstra slitsomt, når det eneste som trengs for å få økonomien opp å gå igjen, er en liten refinansiering, for å bli kvitt de dyreste lånene med høyest rente. Det er en litt sån høna eller egget situasjon, man blir ikke kvitt anmerkningene fordi man ikke får et nytt lån, og man får ikke et nytt lån fordi man har en anmerkning.

Hvis du vil velge å søke om et lån med betalingsanmerkning, til en av spesialistene på dette utlånsområdet, må du være klar over en viktig faktor. De krever en sikkerhet som kan stilles for lånet, og her benyttes det sikkerhet i bolig. Det vil si at du må ha en eiendom du kan bruke som sikkerhet, det kan være et hus, en gård, en leilighet eller noe annet og belåningsgraden kan strekke seg opp til 75-80 % av verdien. Dette bestemmes utifra beliggenhet og muligheten for å kunne omsettes i markedet. For mere konkret informasjon om dette må du nesten ta kontakt med banken, og høre hvordan de vurderer din situasjon. Det er gratis å søke så du har ingenting å tape på det.

Kanskje kan også en mellomfinansiering mens du kjøper en bolig og venter på å selge den forrige, være noe du ikke får godkjent i andre banker. Også her kan du finne en løsning ved å velge Bank2 fremfor tradisjonelle kanaler, som kanskje ikke er like velvillige selv medmellomfinansieringer. Det stilles uansett krav om inntekt og at et framtidig salg er innenfor rekkevidde og oppnåelig. For nærmere informasjon bør du sende avgårde en søknad, og så får du beskjed tilbake på hvordan du kan begynne å planlegge.

Det finnes flere løsninger avhengig av hvilken type av likviditet du har behov av, men i det store og det hele er det viktig at du kan stille en sikkerhet via bolig, og at du har en inntekt som kan betjene framtidige forpliktelser. Hvis begge disse to faktorene er i orden, har du en god sjanse for at du finner en bank som godtar betalingsanmerkninger i dag.