Låne penger i Sverige

Med en sterk norsk krone, kan man låne penger i Sverige og få bedre lånebetingelser. Gjort på rette måte, er det penger å spare. Mange drar over grensen til Sverige for å handle mat. Den generelt sterke kronen gjør det mulig å spare mye på dette. Spørsmålet er om man og kan spare penger på å låne penger i Sverige? Er det i det hele tatt mulig?

 

Kan man låne penger i Sverige?


Det er lov for en norsk statsborger å låne penger i Sverige, men det krever litt i forhold til dokumentasjon. Svenske banker har ikke tilgang til de samme opplysningene som norske banker har. De kan for eksempel ikke utføre en kredittsjekk på deg like enkelt. Dermed har de ingen mulighet til å få bekreftet inntekten din automatisk. De fleste svenske banker vil kunne godta bankutskrifter eller lønnslipper. Det enkleste hvis du vil låne penger i Sverige, er å opprette en lønnskonto i en svensk bank. Så lenge man bruker nettbank, vil dette ikke medføre ekstra arbeid for deg.

For å låne penger i Sverige må man ha svensk bankkonto


Du behøver ikke å opprette en lønnskonto i en svensk bank, men du må ha en konto for å få lån. Dette er vanligvis en smal sak, spesielt om du kontakter banker som ligger i nærheten av norske grensen. Du må identifisere deg ved hjelp av pass og det holder med et norsk pass. Det er denne bankkontoen som du oppretter i den aktuelle banken som blir bankens forbindelse til deg. Her vil du kunne spare penger og/eller bruke dette som en lønnskonto/nedbetalingskonto.

Låne penger i Sverige til boliglån i Sverige


Enten man ønsker seg en hytte, eller man vil flytte til Sverige, kan det lønne seg å ha et lån i en svensk bank. Dette vil gjøre det enklere å få gjennomført boligkjøpet i nabolandet. Hvis du skal flytte til Sverige på ubestemt tid, er det selvsagt lurt å etablere en god bankforbindelse. Selv om du bare skal ha en fritidsbolig eller en pendlerleilighet, vil det kunne lønne seg å låne penger i Sverige. Før du begynner å gå på visninger, må du ha en forhåndsgodkjenning, et finansieringsbevis. Dette beviset viser at din økonomiske situasjon er god og at du kan håndtere et lån på en viss sum. Dette beviset må utstedes av en svensk bank. Ta derfor direkte kontakt med den svenske banken for å få mer informasjon.