Når kommer pengene på konto?

Et av de vanligste spørsmålene som kommer i forbindelse med å ta opp et forbrukslån, er når kommer egentlig pengene inn på konto. Det er mange som benytter søkemotorer når de leter etter nettsteder som tilbyr lån, og noen av søkefrasene som går igjen er; lån på dagen, låne penger i dag, låne penger nå, forbrukslån raskt inn på konto og så videre i samme stil.


Nå er det ikke lenger lov å reklamere med at pengene kommer inn på konto med det samme, ettersom forbrukerrådet ønsker seg mere veloverveide beslutninger når folk søker om et forbrukslån uten sikkerhet. Nå er det jo også slik at de pengene du låner sjelden kommer rett inn på konto, så en slik type av markedsføring var jo ikke helt sannferdig heller.

Så hvor lang tid tar det da å få inn lånebeløpet på din egen konto? Svaret er at det varierer litt fra hvilken tilbyder du benytter, og om det kommer søn- og helligdager inn i perioden. Det vanligste er at det tar mellom 2-4 virkedager etter at søknaden har blir godkjent fra långiveren.

Låner du med Bank-ID går det ofte raskere enn hvis du søker uten, for da må du signere på et gjeldsbrev som kommer i posten, og det blir da også avhengig av postgangen. Fordelen med Bank-ID er at du kan signere elektronisk, og en medsøker kan til og med sitte et annet sted i landet når dere søker om lånet. Med en elektronisk signering med Bank-ID kan faktisk lånet være utbetalt inn til din nettbank allerede samme dag, men det er ingenting som garanteres.

Hvilke banker er det da som støtter lån med Bank-ID? Av våre samarbeidspartnere her på Låne.Info har Bank Norwegian, yA Bank, Ge Money og Telefinans søknader hvor du kan benytte din Bank-ID til elektronisk signering når du tar opp forbrukslån online. På denne måten går det ann å motta pengene noe raskere enn ved å benytte seg av vanlige papirer. Husk bare på at det skal være gjennomtenkt når du sender inn søknaden om et forbrukslån på dagen og ikke en impulshandling.