Når forsvinner en betalingsanmerkning?

Hvis du har pådratt deg en betalingsanmerkning av en eller annen grunn, er det trolig litt interessant å vite når den forsvinner når kravet er gjort opp. For så lenge du har en anmerkning er det en del varer og tjenester du rett og slett ikke får tilgang til, slik som lån uten sikkerhet, kredittkort, boliglån, mobilabonnement og andre ting hvor din økonomiske situasjon blir sjekket opp.


Det er jo egentlig ganske håpløst å ikke kunne skaffe seg en mobiltelefon med abonnement til 300 kroner i måneden, bare fordi du har et gammelt krav om noen hundre kroner som ikke ble betalt i sin tid. Så når forsvinner egentlig en betalingsanmerkning?

Svaret er at så fort at kravet er betalt i sin helhet, så skal også anmerkningen forsvinne med det samme etter en liten behandlingstid som man må kunne regne med. Tidligere var det slik i Norge at man kunne havne i et register i flere år etter at de utestående kravene var oppgjort, men en ny bestemmelse som kom i år gjør at anmerkningene skal slettes umiddelbart.


Vær bare oppmerksom på at noen selskaper har lengre behandlingstider enn andre, slik at de av og til ikke sletter din betalingsanmerkning med det samme, selv om de egentlig skulle ha gjort det. Derfor kan det være fornuftig å kontakte det aktuelle selskapet for å sjekke status, før du ønsker å for eksempel sende inn en søknad om et forbrukslån, eller andre varer hvor din økonomi vil bli sjekket.

Har du havnet i uføret og det kommer inn flere regninger enn du er i stand til å betale, må du i hvert fall ikke havne i en luksusfelle-situasjon, hvor du slutter å åpne konvoluttene. I stedet for å pådra deg anmerkninger som du helt sikkert vil få i en slik situasjon, er det bedre å ta kontakt med kreditorene, for å forsøke å få i stand en avtale om gjeldsordning. Noe som vil være en mye bedre løsning.

Eks. på rente via Finansiering 24, eff. rente 19,64 %, 65.000 o/ 5år, etab. 950 - Totalt: 99.348,-
on 13:03 by Admin |   Edit