Lån penger raskt

Hvis du planlegger å låne penger og ønsker deg at pengene skal komme raskt, vil det lønne seg å sende inn en søknad online til en tilbyder av forbrukslån uten sikkerhet. Definisjonen på hva raskt er kan variere, og du har trolig ikke pengene på konto i løpet av en time, for selve godkjenningen av din søknad og overføringen av lånebeløpet er en prosess som kan ta noen dager, men dette er jo i og for seg raskt i seg selv. Tidligere når hele prosessen med søknader om lån foregikk i banken med personlig oppmøte, kunne selve behandlingstiden ta mye lenger tid, noen ganger flere uker fra søknaden ble levert til pengene var på konto.

Så nå når nesten all behandling av lånesøknader foregår online, sparer du mye tid i forhold til den noe mer tungvinne måten som slikt ble gjort på tidligere. Et tips til å få en fortgang i låneprosessen er å signere din lånesøknad elektrnisk med BankID. På denne måten så sparer du også litt tid i forhold til å vente på at lånepapirene skal komme i posten. De fleste bankkunder har i dag skaffet seg en BankID, og dette er en helt sikker måte å identifisere seg på, samt å signere for seg online. BankID er kort forklart en elektronisk legitimasjon som kan benyttes til for eksempel adresseforandring, når du skal tinglyse dokumenter og selvfølgelig da også når du skal signere kredittkort eller lånesøknader.

Selv om du har tenkt til å låne penger raskt, bør dette være fordi du har glemt å søke tidligere og derfor har hastverk med å få tak i pengene, ikke fordi du søker om et forbrukslån på impuls. Et lån av penger raskt er ikke alltid den mest økonomisk gunstige måten å skaffe seg et lån på, da man kanskje er mindre kristisk til rentenivå og vilkårene som følger lånet, og mer interessert i hvor lang tid det tar å få tak i det aktuelle beløpet. Som en regel bør du først og fremst finne ut hvor mye penger du behøver å låne, hvor mye klarer du å betjene hver måned og lån ikke mer enn du trenger eller absolutt er nødt til å få tak i.

En vanlig maksgrense på lån uten sikkerhet er på enten 250.000 eller 350.000 kroner, litt avhengig av hvilken utlåner du låner gjennom. Noe mindre tilbydere har også spesialisert seg på mindre lån hvor det maksimale lånebeløpet er på mellom 25.000 og 50.000 kroner, men behandlingstiden er stort sett den samme uansett av hvilket beløp det søkes om. Så et hurtig lån er ikke avhengig av beløpets størrelse. Så til slutt, spør deg selv; trenger jeg penger raskt, eller skal jeg bruke litt tid for å finne det beste tilbudet på lån?