Få orden på økonomien

Det er nesten ingenting som er verre enn å alltid være blakk de siste dagene før lønning. Regningene hoper seg opp, og hvis det går riktig langt så slutter man enkelt og greit å åpne konvolutter som inneholder regninger. For å slippe å havne i en slik situasjon, finnes det noen enkle tips man kan ta i bruk, for å få orden på økonomien.

Noe av det første man bør gjøre er å se over kredittkort og lån, og hvilke betingelser og renter som gjelder for disse. Å betale en kredittkortregning med et annet kredittkort er en veldig dårlig løsning. Forsøk å alltid betale ned de dyreste lånene først, og se om det er muligheter for å samle alle kort og forbrukslån inn i ett lån med den rimeligste renten.

Se over hvilke mobilabonnementer som er rimeligst, i forhold til hvordan du bruker mobiltelefonen. Det kan være en god del penger å spare på å bytte til den rimeligste leverandøren, som passer til bruk og ringetid.

Spar penger! Om det er på en høyrentekonto, en bufferkonto eller i et aksjefond spiller egentlig ikke så stor rolle. Det er viktig å ha penger i reserve hvis noe uforutsett skulle oppstå.

Personlig forbruk og impulskjøp er penger som man bør ha litt mer kontroll over. Ved å droppe et restaurantbesøk i måneden, eller å velge å ikke gå innom en klesbutikk på vei hjem, kan man fort spare flere tusen kroner hver måned. Sparing i stedet for sløsing gjør det enklere å få orden på økonomien.