Kredittkort eller forbrukslån?

Hvis du har behov for litt ekstra penger i en periode, kan det av og til være vanskelig å vite hvordan man kan skaffe seg disse pengene. Å søke om et kredittkort eller et forbrukslån er to ganske greie alternativer, men hvilket alternativ er det egentlig som lønner seg mest og hvor får du raskest svar?

Det viktigste er egentlig å bestemme seg i forkant hvilken horisont man har for tilbakebetalingen, eller omtrent hvor lang tid man har tenkt til å låne pengene. Et kredittkort gir ofte en rentefri periode på i visse tilfeller helt opptil to måneder, men ved et forbrukslån løper rentene fra dag 1.

Klarer du å betale tilbake pengene før den rentefrie perioden er over vil et kredittkort uten tvil være den mest lønnsomme måten, men når rentene begynner å løpe er gjerne rentene høyere på kredittkortet i forhold til på forbrukslånet.

Et forbrukslån derimot har ofte et etableringsgebyr på nærmere tusen kroner, så dette vil bare lønne seg hvis du skal låne pengene i mer enn 12 måneder. Etableringsgebyret kan da deles opp på månedsbetalingene, og må tas med i betraktningen når totalkostnaden skal vurderes.

Begge disse lånemulighetene gir søkeren stort sett svar den samme dagen som søknaden blir innlevert, hvis det ikke er i forbindelse med en kveld, helg eller helligdag. En spekulativ og krevende metode kan være å gå til anskaffelse av 3 - 4 kredittkort med rentefrie perioder, og betale ned den ene med det neste. Men her gjelder det å holde tunga rett i munnen.