Kan forbrukslån være smart?

Et forbrukslån har gjerne en negativ klang blant folk flest, men kan denne typen av lån være fornuftige noen ganger? Faktisk så kan det være smart å låne seg penger i en del tilfeller, men det er viktig å være klar over hensikten med lånet i forkant.

Om man for eksempel ikke har jobb og ønsker å bli bussjåfør, lastebilsjåfør eller en annen yrkessjåfør kan et lån til lastebillappen eller et annet førerkort man ikke har være en fornuftig økonomisk investering. Noen bedrifter tilbyr å hjelpe til med betalingen av slike typer førerkort, men på langt nær alle. Et vanlig studielån er jo allment sett på som fornuftig, og dette blir på omtrent samme måten.

Blant andre yrkesgrupper som for eksempel fotografer, er det ikke uvanlig å låne penger til kostbart fotoutstyr. Eller hvis man ønsker å jobbe offshore, så kan det å ta opp et forbrukslån for å få gjennomført et sikkerhetskurs være en lønnsom investering. Også i nordsjøen tilbyr visse bedrifter å ta regningen for slike kurs, men heller ikke her er det vanlig blant absolutt alle. Det kan også virke positivt på søknaden hvis man allerede har gjennomført de aktuelle kursene, slik at man viser et sterkt ønske om å bli ansatt.

Også i andre typer studier eller videreutdanning som ikke kvalifiserer til støtte gjennom lånekassen, kan et forbrukslån være en god investering. Selv med en noe høyere rente, er ikke dette en stor risiko økonomisk sett, hvis man er sikret en arbeidsplass når man er ferdig å studere. En annen mulighet er selvfølgelig å ta en gratis utdannelse i forsvaret, men da binder man seg opp til flere års pliktjeneste etterpå i forhold til lengden på utdannelsen. Dette kan selvfølgelig også være en fornuftig måte å finansiere dyre studier på, og man er da også sikret en arbeidsplass i de påfølgende årene.

Hva som er mest fornuftig er det vel opp til hver enkelt å avgjøre, men et forbrukslån er i hvert fall ikke alltid en dårlig løsning. Det kan også være mange andre tilfeller enn hva som er nevnt her, hvor det kan være lønnsomt å ta seg opp et lån.
on 16:19 by Admin |   Edit