Slik velger du det billigste forbrukslånet

Problemet med artikler som denne er at det finnes haugevis av dem på internett allerede – og ingen av dem gir noe særlig verdi for leseren. Alt nettsideeierne ønsker er å tjene mest mulig penger på hver leser. Men jeg er en mer ærlig sjel enn som så.

Her skal jeg fortelle deg nøyaktig hvordan du velger det billigste forbrukslånet. For det er ikke så enkelt som å se på den effektive renten.

Som følge av at markedet er såpass stort for finansielle tjenester i Norge har vi også et bankvesen som kan tilby gunstige avtaler på folk som ønsker å låne penger gjennom kredittkort og forbrukslån.

Mange banker har etablert seg i Norge som følge av at nordmenn elsker å benytte seg av kortsiktige lån hvor man kan bruke penger til hva som helst. Et marked med mange tilbydere gir også haugevis med muligheter for deg som ønsker billige alternativer.

Skaff deg det billigste forbrukslånet


Bankene presser ned prisene som følge av at de ønsker å skaffe seg så mange kunder som overhodet mulig – og det gir gode muligheter for deg som skal skaffe et billig forbrukslån.

Men tilbake til dette med effektiv rente. De aller fleste som søker forbrukslån går etter den effektive renten og stoler blindt på denne. Problemet er bare at bankene er selektive når de skal velge ut hvilken effektiv rente de skal operere med på forbrukslån.

Sjekk ut dette eksempelet, så forstår du hva jeg mener.

Bank X gir ut et forbrukslån til to forskjellige kunder som har hvert sitt behov. Pål tar opp et lån på 5000 kroner og betaler 500 kroner i et fast administrasjonsgebyr. I tillegg kommer det en fast vanlig rente.

Per tar opp samme lån, men med en lånesum som er dobbelt så stor. Han betaler også vanlig rente og dette administrasjonsgebyret som de fleste banker opererer med.

Hvem sitter med det billigste forbrukslånet?

Per.

Grunnen er ganske enkel; den effektive renten avhenger helt av hvilken lånesum man baserer den på. Om man bare skal ha 5000 kroner for å finansiere et lite kamera, så vil et administrasjonsgebyr på 1/10 av den totale lånesummen være utrolig mye i forhold til hva man sitter igjen med av verdi.

Det er derfor alle lånesøknader er nødt til å vurderes individuelt fra kundens side. Når bankene markedsfører forbrukslån, så skal du være klar over at de opererer med en så høy lånesum som overhodet mulig slik at de ”jevner ut” gebyrer som kommer i tillegg og gjør den effektive renten så lav som overhodet mulig.

Skal du ha billigst mulig forbrukslån er det viktig at du kjenner til denne problematikken.
on 11:00 by Admin |   Edit