Hvordan søker du om forbrukslån?

Mange tror det at et forbrukslån er en utrolig dyr måte å få tak i en finansiering på, men faktum er at det både er billigere og vanligere enn hva mange gjerne tror. Her kommer en rask gjennomgang på hvordan låneprosessen foregår, samt en enkel forklaring på hva du kan benytte pengene til. Et lån for ungdom over 18 år kalles gjerne forbrukslån, men mange banker har i dag en aldersgrense på 25 år, så du må kanskje sjekke litt i markedet hvis du bare er 18 år.

Det er vanlig å søke lån


Når du søker om lån så begynner du prosessen med å klikk deg inn på nettsidene til låneaktøren du vil låne penger av, og fyller ut skjemaet som ligger der. Her må man fylle inn personlige opplysninger, informasjon om din økonomi og så er du i gang. Du kan bruke BankID til å signere lånesøknaden elektronisk og deretter sende den inn i løpet av bare noen få sekunder. Dermed kan du få lån på dagen så lenge du søker i bankens åpningstider. Men vær klar over at dette ikke betyr umiddelbar utbetaling, dette kan ta litt tid.

Hvis du får en automatisk gjennomgang av søknaden din, vil du få svar om lånet innvilges og en låneavtale skal signeres. Hvis du er fornøyd med de betingelsene som stilles, er det bare å takke ja, signere, og pengene er på vei til din konto. Du bør være oppmerksom på at en kredittsjekk er det som bestemmer hvilke betingelser du får, og her spiller alder og inntekt en stor del av vurderingen.

Lån penger på dagen uten sikkerhet


Forbrukslån har blitt en vanlig måte å låne på for veldig mange. Til tross for hva luksusfellen og lignende skrekkeksempler viser, er ikke forbrukslån et problem for folk flest. De aller fleste låner etter behov, og betaler ned på forbrukslånet til avtalt tid. Du vil aldri få uforutsette gebyrer og avgifter, og du vil heller ikke få renter som hoper seg opp til det blir uoversiktlig.

Et forbrukslån lar personer med fast inntekt låne alt fra noen få tusen kroner til flere hundretusen, helt uten sikkerhet. Du trenger ikke å sette noen eiendeler som sikkerhet for å få lån, og trenger ikke å øremerke pengene du låner, til noe som helst. Du får alle pengene direkte på konto og bestemmer helt selv hva du skal bruke de til. Du kan betale ned gammel gjeld, kjøpe klær og gaver, reise på din drømmeferie, men det er ingen grenser for hva du kan gjøre med pengene du låner.

Lån på dagen for ungdom


Et forbrukslån kan du få på rekordtid, men du burde bruke en halv time på å sammenligne de ulike aktørene på markedet. Det kan spare deg for noen tusenlapper, og det gir deg flere valgmuligheter. Spesielt hvis du sender ut flere søknader samtidig. Det er ingen forpliktelser hvis du sender ut en søknad, ikke før lånepapirene er signert og avlevert. Du kan faktisk spare mange penger over tid på å bruke den ekstra tiden før du søker, så det lønner seg å gjøre litt forarbeid.

Husk at du får fradrag på renter, så ta det med i regnestykket. Det er ikke så veldig dyrt å ta opp et forbrukslån i realiteten, hvis du har en forholdsvis hurtig nedbetalingstid, og finner et lån med den beste renten og de beste betingelsene for deg.