Samle smålån og kredittkortgjeld

Hvis du har mange utestående lån bør du helst samle alle smålån og kredittkort i et enkelt lån, for å få de beste rentene og vilkårene. Slik kan du få bedre kontroll og samtidig spare penger. Rentene løper ofte fort når man har flere smålån og kredittkort gjelder. Noe av grunnen er at renten ofte er svært høy. I tillegg kan det være vanskelig å holde kontroll over regningene. Derfor er det absolutt å anbefale å samle smålån og kredittkort til et stort lån. Les mer om disse fordelene her!

Det er mange fordeler for både kundene og bankene å få samlet slike smålån og kredittkort gjeld i et lån. For kunden er det en klar fordel ved at man bare har en å forholde seg til. Dette gjør det enklere å hele tiden ha oversikt over økonomien. Skulle man ha behov for å få en utsettelse på lånet eller betale litt mindre en måned, er dette enklere med kun en bank å forholde seg til. Banken får og en fordel ved at de får inn mer penger over lengre tid, enn hvis man hadde hatt mange smålån og kredittkort gjelder spredd på flere banker. I tillegg er det enklere for banken å forholde seg til en slik sum.

Banken gir ofte bedre betingelser

Mange tror at man må komme med luen i hånden og be om hjelp til å samle smålån og kredittkort til et lån. Heldigvis er dette sjelden tilfelle. Ettersom banken, i lengden, får flere fordeler med dette, får du ofte gode betingelser. I mange tilfeller vil renten gå ned, og du vil totalt sett betale mindre i måneden. Du vil ikke oppleve å betale mer i måneden hvis du samler smålån og kredittkort. Så lenge banken aksepterer de samlede smålånene og kredittkortene, får du en mer forutsigbar hverdag.

Hvilken bank er best?

Det er svært vanskelig å skulle si noe om hvilken bank man bør velge når man skal samle smålån og kredittkort. Dette er avhengig av både hvor du bor og hvilken bank som er din hovedbank. Det er alltid å anbefale at du går til banken du har et kundeforhold til og snakker med dem. Disse vil ofte kunne gi deg et raskt tilbud. Et annet alternativ er at du kontakter en av de mange låneagentene som tilbyr å finne gode lånealternativer til deg. Dette er gratis for deg og deres gode kontakter sikrer at du får den beste avtalen som er tilgjengelig på markedet.

Sliter du med kredittkortgjeld?


Kredittkortgjeld er noe av det dyreste man kan ha. Likevel er det svært mange som sliter med kredittkortgjeld, og da spesielt mange unge. Mye av grunnen til dette er at de har oversett alle varselsignalene. Dette er litt som å kjøre på rødt lys. Noen ganger går det bra, men når det først går galt så er du ille ute. Les mer om hvilke varselsignaler du bør se etter.

Hva gjør du når du sliter med kredittkortgjeld?

Det første varselsignalet er at man ikke har kontroll på forskjellen mellom et bankkort og et kredittkort. Et bankkort trekker pengene rett fra din bankkonto. Har du ikke penger, blir kortet avvist. Kredittkort er ikke knyttet til en bankkonto. Dette er et midlertidig lån som man får, så kommer regningen en gang i måneden. Noen kort er en kombinasjon av bankkort og kredittkort. Enkelt sagt: hver gang du trekker kredittkortet låner du penger av banken. Dette er som regel rentefritt den første måneden, men så kommer smellen.

Flere varseltegn

Det andre varseltegnet på at du sliter med kredittkortgjeld er er at du ikke klarer å betale hele kredittkort regningen når den kommer. Dette bør få alarmklokkene til å ringe og kortet bør legges i en låst skuff til regningen er betalt. En liten sum vil vokse overraskende fort grunnet den høye renten på kredittkortgjeld.

Hvis du bruker et kredittkort for å betale ned på et annet, bør du øyeblikkelig søke økonomisk rådgiving. Da er det ikke lenger et spørsmål om du sliter med kredittkortgjeld, men et spørsmål om hvor ille det er. Det samme gjelder om du har brukt opp maks kreditt på alle kortene og du får avslag på søknader om nye kredittkort.

Hva kan du gjøre?


Har du overhørt alle varselsignalene og du sliter med kredittkortgjeld, er ikke alt håp ute. Det første du gjør er å kvitte deg med alle fysiske kredittkort. Deretter bør du refinansiere din gjeld og gjerne samle dine smålån til ett større lån, det lønner seg. Så må du lage deg et strengt budsjett, hvor du kutter ned på alt som ikke er livsviktig. Det siste du må gjøre er å kontakte kredittkortselskapene og høre om du kan til en betalingsplan slik at du ikke drukner i renter. Dette siste kan du slippe unna om du har fått til en refinansiering, ettersom din nye långiver gjerne gir deg en bedre nedbetalingsplan enn du tidligere hadde.

Dessverre må du kanskje forvente å ha det tungt økonomisk i flere år hvis du først sliter med kredittkortgjeld. Så følg med på varselsignalene og ta kontroll over din økonomi!