Skal man benytte forbrukslån til å refinansiere gjeld?

Man hører ofte om forbrukslån når noen trenger litt ekstra penger fordi noe uforutsett har skjedd, man har hatt litt uflaks, eller man rett og slett bare ikke har hatt en veldig sunn økonomi og trenger penger for å komme seg ut av uføret og for eksempel samle smålån. Alt dette kan være gode grunner til å ta opp et forbrukslån for så å bruke lånet til å få orden på økonomien, men det er ofte en annen grunn til at folk tar opp et forbrukslån. Et forbrukslån kan nemlig også være den absolutt beste løsningen hvis man trenger penger til å refinansiere gjeld. Selvfølgelig vil et lån sjeldent være et bedre alternativ enn en kausjonist som er villig til å risikere pengen sine på din økonomi og innsats, men slike personer gror ikke akkurat på trær. Men for å innse hvorfor forbrukslån kan være det du trenger for å slette kredittkortgjeld og andre typer av smålån må vi først vite hva et forbrukslån er.

Hva slags lån er det? Et forbrukslån er en type lån som passer perfekt når man trenger penger og ikke ønsker å sette eiendeler eller penger i pant for å få låne, og man har evnen til å se hvordan man skal klare å håndtere avdrag og renter i ettertid. Med andre ord trenger man ikke akkurat være rakettforsker for å få nytte av et forbrukslån, og grunnen til at du får alle de nevnte fordelene er at du betaler litt mer for lånet enn du ellers ville gjort. Ganske naturlig egentlig: Banken eller långiver tar en større risiko ved å ikke be deg om noen form for sikkerhet når du låner penger, alt de sjekker er din økonomiske situasjon, og så gir de deg penger som du kan bruke på hva du vil. Det sier seg selv at denne typen frihet kommer til en litt høyere pris enn hva et mer vanlig, bundet lån ville gjort. Det er derfor det som nevnt er viktig å sjekke at man har evne og mulighet til å betale tilbake de terminbeløpene man avtaler.

En bra deal skaffer du deg online og mer komplisert enn dette er ikke forbrukslån, du betaler litt mer enn ved en del andre typer lån, men får til gjengjeld en rekke fordeler som rask behandling, rask overføring av pengene, og stor valgfrihet. Dette er kvaliteter som er gull verdt i mange situasjoner, og som nevnt i innledningen, kanskje spesielt for gründere som er inne i en kritisk fase. Men uansett hvilken situasjon man er i kan forbrukslån være et nyttig verktøy. Husk at du sjekker med ulike leverantører og banker, slik at du sikrer deg den beste dealen når det gjelder renter og andre gebyrer.
 

Samle smålån

Det er egentlig ganske enkelt når det kommer til lån uten sikkerhet i Norge, alle kan få lån. Kan jeg få lån spør du kanskje og svaret er et ubetinget ja, men det er en del faktorer som bestemmer hvilken långiver du kan henvende deg til. Det har seg slik at de som driver med utlån av penger i Norge, så klart vil låne ut til så mange personer som mulig, men med en så liten risiko som mulig. Dette jevner de ut med å tilby forskjellige rentesatser på forbrukslån, avhengig av alder, inntekt og en rekke andre faktorer blant sine søkere.

Men hva hvis jeg ikke får lån tenker du kanskje. Fortvil ikke, for selv om en bank ikke innvilger det forbrukslånet du søkte om, finnes det i dag utrolig mange forskjellige banker og utlånsforetak som er ivrige etter å skaffe seg nye kunder. Derfor blir løsningen å ikke gi opp, men å sende inn nye lånesøknader helt til du finner en bank som aksepterer deg som kunde. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, men noen banker tilbyr også slike lån mot sikkerhet, dette er spesielt vanlig når det kommer til refinansiering. Eksempler på sikkerhet kan være fast eiendom, slik at risikoen til banken går ned, og det gjør da samtidig renten som du får tilbud om.

Hovedårsakene til at noen banker ikke ønsker å låne ut penger til deg, kommer som regel av at du har betalingsanmerkninger og regninger som har gått til inkasso. Mange banker opererer med nulltoleranse overfør søkere med anmerkninger, men heldigvis så gjelder ikke dette for absolutt alle aktører i markedet. Noen velger å se litt mellom fingrene på slike merknader, mens andre faktisk har spesialisert seg på å finne lån til personer med betalingsanmerkinger. Det gjelder bare å finne riktig utlåner, noe som i og for seg kan være litt av en oppgave, med så mange aktører som opererer i det norske lånemarkedet for tiden.

Men uansett hvordan vi vrir og vender på det, så er det i hvert fall en ting som er sikkert, og det er at alle i Norge kan få lån i dag, på den ene eller den andre måten. Det viktigste er egentlig bare å ikke gi opp, du vil komme til å få låne penger til slutt. I Norge har vi mer gjeld enn noen gang, og vi har liksom lagt oss til et forbruk som er utrolig høyt. På grunn av dette er det mange som i dag skylder penger til mange forskjellige banker og kredittforetak. Regningene sendes ut og betales uten at mange tenker så veldig mye mer over det. Her er det mange som taper penger!

Vi burde nemlig gå igjennom hva vi skylder til de ulike bankene, spesiellt når det gjelder mindre lån som gjelder over kortere tidsrom. Ofte har nemlig slike lån en mye høyere rente enn mer langsiktige lån som huslån eller billån. Selv om beløpene ikke nødvendigvis er så altfor store, kan en dyr rente gi deg helt unødvendige kostnader som du egentlig ganske enkelt kan bli kvitt. Det er mange personer som sliter litt med å få betalt regningene sine, og mange pådrar seg desverre betalingsanmerkinger på grunn av dette. Med en lavere rente på lånet får man også et lavere beløp å forholde seg til. Dette kan igjen være med på å unngå at man skaffer seg anmerkninger, noe de fleste vil kunne sette pris på.

Ved å samle smålån med høy rente sparer du fort mange hundre kroner hver måned, og kanskje flere tusen kroner i rentekostnader hvis du ordner med en refinansiering. Dette er noe vi kommer til å skrive mer om, for alt for mange personer her i landet kaster penger ut av vinduet. Så følg med videre hvor vi ser på fordelene ved å samle små lån, og på den måten kan unngå både betalingsanmerkninger og inkasso.