SMS-lån med betalingsanmerkning

Å søke SMS-lån online
Skulle man få et ganske akutt behov for en liten ekstra utbetaling, for eksempel rett før lønn eller når noen andre utgifter dukker opp uventet, er det mulig å søke om det mange kaller for et smslån online. Hva er egentlig dette? I realiteten, et lite lån som du får et konkret svar på, og som kan foregå over SMS, men som også kan søkes via din pc eller nettbrett. Dette kan på en måte sammenliknes med å ha et slags kredittkort i mobilen, men mobilen vår er egentlig ikke mer enn bare å ha tilgang til internett overalt hvor vi er. Vi tenkte her å dele her noen av våre erfaringer og tanker rundt SMS-lån med våre lesere, og hvilke muligheter som finnes til å søke et smslån, hvis man har betalingsanmerkninger.

Hvilke kriterier må oppfylles?
Først og fremst krever alle utlånerne at du må være myndig, som med det meste innen lån og gjeld i Norge. I tillegg krever de fleste at du har en lønn på fra 150.000 kroner og oppover i året – men de har ikke alltid krav om at du ikke kan ha betalingsanmerkninger. Det betyr at denne låntypen kan være til hjelp dersom du har en aktiv inkassosak som du trenger hjelp med umiddelbart. Det er desverre slik at noen får avslag uansett, så det eneste du kan gjøre for å finne dine sjanser, er å sende inn en søknad på nett, enten via mobil eller noe annet.

Populært blant de yngre brukerne

Låneformen, at du søker og betaler over mobil, gjør at dette er svært populær blant unge voksne. Dessverre er det ikke alle unge voksne som er så nøye på beregningen, og de kan derfor få seg et lite realitetssjokk når regninga kommer. Her er det viktig at foresatte følger med, og ikke minst snakker om økonomi med sine unge voksne. Selv om du er myndig når du er 18 år, betyr ikke det at du er utlært når det kommer til økonomi. Et lån når du allerede har en betalingsanmerkning, får mange varsler til å blinke hos mer erfarne mennesker, så tenk deg nøye om og snakk eventuellt med noen.

Sjekk betalingsdetaljene og nedbetalingstiden!

Herunder finner man både nominell og effektiv rente, etableringsgebyr og hvor lang tid du må ha lånet før du kan betale det helt ned. For mange av disse bankene foreligger det et krav om minimum 1 års nedbetalingstid for et SMS-lån av en viss størrelse, og da blir det raskt en del rente som påløper. Når du har sjekket alle detaljene, kan du velge den tilbyderen som passer deg og dine behov best. Det er aldri noe problem å betale inn ekstra eller raskere enn hva som er avtalt, og klarer du dette blir lånet mye billigere totalt sett.

Fremtidig utvikling innen SMS-lån
Dette er foreløpig bare mulig å gjøre ved å søke om lån online, men vi regner med at det snart kommer apper også for disse utlånerne. Det ville være unaturlig om det ikke ble en naturlig følge av at det ofte er de unge og teknologisk erfarne som bruker denne typen lån. Foreløpig er ikke disse lånene spesielt velkomne i Norge, fordi vi ikke har et tak for rente det er mulig å kreve i en slik lånesituasjon, og man kan dermed ende med å betale kanskje 4500 kroner for et lån som løper over to måneder med 3000 kroner i lånesum. Dette er latterlige summer, og derfor bør Norge i alle fall få på plass en maksrente disse bankene kan kreve av sine kunder, slik de andre nordiske landene har fått.

Som alltid – planlegg før du søker lånet!

Selv om det bare er et lite lån du trenger, er det viktig å beregne nødvendig lånesum og hvor mye det egentlig vil koste deg før du faktisk søker. Det kan være at du blir oppmuntret til å finne en annen løsning på ditt midlertidige økonomiske problem. Låneformen er praktisk og grei, men dette er også blant de dyreste lånene du kan ta opp. Som sagt kan dette være en løsning til å komme over et økonomisk problem, og du kan få innvilget lånet med betalingsanmerkninger, men det betyr ikke at den opprinnelige anmerkningen forsvinner. Men uansett, lykke till og planleg så fornuftig det går.