Forbrukslån Kalkulator

Hvis du vurderer å søke om et forbrukslån, er en av de viktigste faktorene hva de månedlige utgiftene på lånet kommer seg på. De fleste selskapene i dag tilbyr en forbrukslån kalkulator, som viser hva som skal betales hver måned avhengig av hvor stort lånebeløpet er, og hvor lang nedbetalingstiden skal være. Det er imidletidig en faktor du skal være klar over. Når du klikker deg inn til for eksempel Bank Norwegian, GE Money, Telefinans eller noen av de andre aktørene som tilbyr lån uten sikkerhet, får du alltid et eksempel på en gjennomsnittelig rente på lånekalkulatoren.

Den nominelle renten på forbrukslån starter på mellom 8 og 9 %, men i eksemplene som benyttes for å beregne de månedlige utgiftene benyttes mellom 14 og 15 % i nominell rente, eller mellom 16 og 18 % i effektiv rente. Dette gjøres fordi den endelige renten på ditt lån fastsettes individuelt utifra flere faktorer som inntekt og økonomi for å se på hvilken risiko du utgjør for banken.

Men du vil alltid få presentert et tilbud hvor renten på lånet er spesifisert før du takker ja til tilbudet. Derfor kan det ofte lønne seg å sende inn søknader til flere selskaper samtidig, slik at du har muligheten til å sammenligne de forskjellige vilkårene, før du bestemmer deg for hvilken långiver du skal velge. Det vil oftest ikke være så store forskjeller, men en hundrelapp ekstra i måneden kan jo være verdt å ta med seg. Da har du litt info om hvordan en kalkulator for forbrukslån fungerer.