Tips om forbrukslån

For å få orden på din økonomi kan et forbrukslån være en ypperlig løsning, men det kan være lurt å gjøre en del ting før du sender inn søknaden. I dag finnes det mange forskjellige utlånere som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, så det er også stor konkurranse mellom de ulike selskapene for å skaffe seg kunder. Dette kommer deg tilgode hvis du vet hvordan du skal gå fram for å skaffe deg det billigste lånet.

For det første så bør du sammenligne flere forbrukslån, for å finne det som har den beste renten for deg. Her på Låne Info finner du en slik oversikt over de forskjellige lånene, med alder som kreves for å søke og hvilke renter som gjelder. Eksemplene tar hensyn til den effektive renten og ikke bare den nominelle renten som de fleste banker opererer med. Det er tross alt den totale kostnaden som er interessant når du sammenligner forskjellige utlånere. Men for å få en best mulig oversikt anbefales det å søke hos flere utlånere samtidig, ettersom den endelige renten blir ikke fastsatt før forhold som din inntekt, jobb og generell økonomi er tatt hensyn til.

Det er stort sett billigere å søke om forbrukslån online i forhold til å møte opp personlig i banken. Litt enkelt forklart, så koster det mindre penger for långiverene å ikke ha personer sittende på ulike kontorer og filialer som selvfølgelig skal ha lønn utbetalt. I sluttenden er det jo selvsagt betingelsene på lånet som er avgjørende, ikke hvem du har muligheten til å snakke med ansikt til ansikt.

Når du har fått innvilget ett eller flere lån, bør du først å fremst regne på hvor mye du klarer å betale tilbake hver måned, for å se om dette er noe du faktisk har råd til. Mye kommer også ann på hvor lang tid du har tenkt til å bruke på nedbetalingen av lånet. I noen tilfeller kan kanskje et kredittkort være et bedre alternativ, spesielt hvis det er snakk om en kort nedbetalingstid. De fleste kredittkort opererer med en rentefri periode på mellom 30 og 60 dager.

Finn også ut om utlåneren har en lånekalkulator på sin nettside, som enkelt lar deg se hva de månedlige utgiftene blir. Noen tilbyr også avdragsfrie måneder på sine forbrukslån hvis det skulle være ønskelig.