Inkassolån

Hvis du har havnet i en situasjon hvor du har fått inkasso, men allikevel ønsker å ta opp lån, så er det ikke så mange som tilbyr såkalte inkassolån. Men noen muligheter finnes selv om det kan virke vanskelig. En av årsakene til at mange banker ikke tar risikoen med å innvilge lån til personer med enten inkasso eller betalingsanmerkninger, er at de anser at sjansen er for stor til at pengene ikke blir tilbakebetalt.

Dette skjedde jo i stor grad i USA med de såkalte subprime-lånene, hvor personer med dårlig betalingsdyktighet fikk innvilget lån, som de senere ikke betalte ned. I USA var det også mulig å levere tilbake nøkkelen til banken, hvis verdien på huset var lavere enn hva man var skyldig. Dette gjorde det fristende å hoppe over avdragene og rett og slett bare levere huset tilbake til banken.
I Norge har man ikke denne muligheten i forhold til å misligholde lån, men man blir uansett ansett som en større risiko får långiveren hvis man har hatt enten betalingsanmerkninger eller inkasso. Men som sagt det finnes i dag noen muligheter for å få innvilget et inkassolån eller omstartslån i Norge gjennom et selskap som heter Zen Banking, men de stiller som krav at du har fast eiendom å stille som sikkerhet i lånet.

Hvis det ikke er noen mulighet for å stille sikkerhet gjennom en leilighet eller et hus vil ikke søknaden bli godkjent, men med fast eiendom som sikkerhet, er det mulig å rydde opp i økonomien og starte opp på nytt.
on 11:41 by Admin |   Edit