Hva kan man bruke forbrukslån til?

Et spørsmål som mange stiller seg, er hva man bruke pengene man får fra et forbrukslån til? Svaret er egentlig like enkelt som det er komplisert. I utgangspunktet kan man bruke pengene til hva man vil, men det er kanskje ikke alle bruksområder som er like greie?

De fleste vil sikkert være enige om at å kjøpe et hus med 10 forbrukslån er rimelig ufornuftig, ettersom man heller kunne tatt opp et boliglån med sikkerhet i boligen, og sluppet unna med en rente på mellom 3 og 5 %, litt avhengig av egenkapital, nedbetalingstid, størrelsen på lånet og så klart hvilken bank man benytter seg av. Men det må jo være andre situasjoner hvor det å ta opp et forbrukslån er mer fornuftig?

Det er ikke alt man kjøper med lånte penger som man kan benytte som pant i forhold til banken. Et eksempel er for eksempel en reise til eksotiske steder i forbindelse med bryllup eller andre feiringer, som er borte i det reisen er konsumert. En oppussing av et bad øker kanskje verdien på hele boligen, men det er vanskelig for banken å ta sikkerhet i badet. Hvis man refinansierer gjeld fra små lån, kan man nesten ikke forvente at banken skal kunne ta pant i de minste lånene som sikkerhet for et større?

Dette er bare noen få eksempler, men slike ting vil det være en grei løsning å benytte et forbrukslån til. I de tilfellene hvor man har mulighet til å stille sikkerhet, er det stort sett en billigere løsning totalt sett. Forbruksvarer generelt, som mister verdi i det øyeblikket man har kjøpt de, er også et eksempel på varer hvor et forbrukslån kan være en egnet finansieringsform. Unntaket må være fritidsbåter eller biler, som tross alt beholder en viss verdi også etter en tidsperiode, og som derfor i hvert fall når det kommer til billån, gis muligheter til å benytte bilen til å stille sikkerhet.

Vi er sikkert enige om at lån uten sikkerhet ikke nødvendigvis har det beste ryktet, men det finnes også situasjoner hvor det kan være både fornuftig og en enkel løsning. La oss si at du har bruk for en ny sykkel i april, og ikke får feriepengene utbetalt før i juni. Vi har tross alt ikke så lang sommer i Norge, så av og til kan det være greit å ta opp et lån i en periode. Andre eksempler kommer du sikkert på selv, men en annen fordel er at ingen spør hva pengene skal brukes til. Husk bare på at forbrukslånet skal betales tilbake.
on 22:19 by Admin |   Edit