Låneforsikring

Du leser sikkert på denne siden på grunn av at du enten planlegger å ta opp et lån uten sikkerhet, eller bare vil vite litt mer om hvordan disse fungerer. En viktig ting som en del personer ikke tenker på når de bestiller seg et forbrukslån, er om man bør velge å ta med en forsikring på lånet i tilfelle noe uforutsett skulle hende. Hva skjer om man mister jobben, blir syk eller i verste fall faller bort? Slike ting kan gjøre det vanskeligere å betale tilbake pengene som er lånt, og en forsikring kan gjøre det mye enklere i en slik situasjon.

De fleste er trolig enige om at en slik forsikring kan være fornuftig, men det kommer jo litt ann på den koster. Hvis vi ser på et forbukslån fra for eksempel GE Money, så koster en vanlig forsikring 8,18 % av månedsbeløpet man betaler. Som et eksempel kan vi benytte et lån av 100.000 kroner som skal betales ned over 6 år, og vi benytter den vanligste nominelle renten som ligger på 13,9 %. Månedsbeløpet som skal betales er da 2.121 kroner og 8,18 % av dette blir da 173 kroner.

Hvis man mister jobben eller blir langtidssykemeldt, slipper man da å betale avdragene i 12 måneder og GE Money dekker inn dette. Med en slik forsikring vil også gjelden bli infridd ved dødsfall. Selskapet har også andre typer av gjeldsforsikringer som koster litt mer men som da også innfrir lånet ved kritisk sykdom, og som utbetaler 2.500 kroner i måneden ved sykdom eller arbeidsløshet.

Det høres kanskje ut som mye penger hvis du har en trygg jobb og god helse, men det er uansett en del som velger en slik forsikring for å være på den helt sikre siden. Hvis man skulle finne på å miste jobben, kan en slik forsikring kanskje gjøre hverdagen litt enklere fordi man ikke behøver å tenke like mye på den økonomiske siden.

Et forbrukslån kan være en stor økonomisk hjelp i en del tilfeller hvis man benytter de riktig, og en låneforsikring kan være med på å ta bort risikoen hvis noe skulle skje. En slik forsikring er i hvert fall veldig viktig hvis man tar opp et lån med sikkerhet, ettersom man ikke bare vil få problemer med å betale avdragene i tilfelle økonomiske problemer, men man mister også den gjenstanden som har blitt benyttet som sikkerhet.

Det er tross alt litt kjedelig å ta opp et båtlån i april med sikkerhet i båten, og så selges den på tvangsauksjon i september!
on 16:15 by Admin |   Edit