Dyrt å være fattig

Julaften er over for i år, og vi har brukt ufattelig mye penger på å handle inn julegaver i år. Mange har også brukt mere penger enn de kanskje burde ha gjort, og når hverdagen kommer så viser det seg ofte at det er dyrt å være fattig, som det kjente uttrykket sier. For hva skal man gjøre i januar når kortet er overtrekt etter å ha blitt glovarmt i løpet av julehandlingen, noen ekstra regninger kommer i januar som man egentlig hadde glemt og hvor den eneste løsningen er å ta opp et enten kortsiktig eller langsiktig lån.

Ja, da er det egentlig bare å finne det billigste stedet hvor man kan låne penger. Fordelen med et lån uten sikkerhet kontra et kredittkort, er at du har full oversikt over hvor mye som skal betales inn hver måned. Ikke nok med en bedre økonomisk kontroll, men rentene er som oftest også litt lavere enn på kredittkortene, slik at det blir litt mindre dyrt å være fattig. Noe av det verste med å skylde penger, er at man fort får et litt apatisk forhold til gjelden, i stedet for å lete etter billigere løsninger hvor man kan refinansiere den gjelden som allerede er opparbeidet.

Det anbefales derfor at du sjekker opp de forskjellige mulighetene som finnes på markedet, av forskjellige utlånere i henhold til både aldersgrenser, lånebeløp og andre vilkår. Lånesiden til E-lån.no har en grei oversikt over forskjellige tilbydere av forbrukslån i Norge, hvor du enkelt kan se hvilke vilkår som gjelder. Men det er viktig å huske på at hvis du søker om et lån så får du ikke vite hva den effektive renten havner på, før søknaden er sendt inn, vurdert og godkjent. Først da mottar du det tilbudet som inneholder din egen rente, hvor kriterier som alder, inntekt, jobb, bosted, bolig, lønn og andre lån i husholdningen legges til grunn.

Som sagt så vil det ofte være dyrt å ha lite penger, og det gjelder også for andre ting slik som diverse abonnementer og tjenster man binder seg til over tid. Dette kan være tv-pakker, bredbåndsavtaler, forsikringer, spareavtaler i banker, mobiltelefoni og andre slike avtaler som man gjerne beholder alt for lenge i stedet for å saumfare markedet etter bedre vilkår, for de finnes så absolutt!

Ofte så er det på grunn av at man ikke orker at man ikke sparer penger, eller at man ikke vet hvor man skal begynne å lete. Men hvis du gjør noen enkle forandringer på noen avtaler som du har, så vil det ikke bli fullt så dyrt å ikke ha like mye penger som alle andre. Det vil være smart for din økonomi, og etter en stund så har du kommet over kneika!
on 14:30 by Admin |   Edit