Får du ikke lån?

Det kan være veldig frustrerende å søke om forbrukslån, hvorpå søknaden blir avslått gang etter gang. Hvis du ikke får lån er det i utgangspunktet ikke så veldig mye du kan gjøre, for de forskjellige bankene stiller ulike krav til søkerene. Men det kan faktisk være så enkelt at du rett og slett søker hos feil långiver, for det er jo liten vits i å søke om et forbrukslån med 25-års grense, hvis du for eksempel er 22 år. For å gjøre livet ditt litt enklere, har vi laget en oversikt over lån hvor du kan sammenligne forbrukslån med tanke på aldersgrenser her på nettsiden.

I forhold til inntekt stilles det også litt forskjellige krav. Thorn er muligens det selskapet som er greiest å søke hos hvis man har en lav inntekt, ettersom de kun stiller krav om inntekt og ikke har fastsatt et minstebeløp. Online 24 stiller krav om en minste inntekt på 150.000 kroner i året, ellers så er det vanlige at du må ha minst 200.000 kroner i året for å få godkjent en lånesøknad.

Men alder og inntekt er ikke alt som stilles til grunn når det kommer inn en søknad hos de forskjellige bankene. Hos Bank Norwegian for eksempel har de ingen spesielle krav om inntekt, og de innvilger også lån til personer helt nede i 18-års alder, men det foretas en kredittsjekk av din økonomi, og hvis den ikke er relativt god vil du heller ikke få godkjent lån fra Bank Norwegian.

Det de fleste finansinstutisjoner benytter for å vurdere økonomien din, er en økonomisk modell som kalles for kredittscore. Her får du poeng fra 0 til 100, hvor 0 er veldig dårlig og usikkert, mens 100 tilsvarer at du er en 100 % sikker betaler. Denne modellen er også med på å bestemme hvilken rentesats du havner på etter at lånet er innvilget.

Så hvor får jeg lån?


Som en konklusjon kan vi si at hvis du ikke får lån fra et selskap, kan det godt hende at du vil få det hos et annet. Sender du inn søknander til flere selskap på samme tid, er sjansen stor for at i hvert fall et selskap vil innvilge din søknad, og skjer det hos flere sitter du med gode kort på hånden. Da kan du nemlig i ro og mak sammenligne de forskjellige rentesatsene og vilkårene, og bestemme deg for det beste tilbudet.

Det er nemlig sånn at ingen lånetilbud som sendes ut er bindene før du velger å akseptere det. Dette gjelder selvsagt også hvis søknadene har blitt godkjent. For det er først da du behøver å ta stilling til om du vil ha lånet eller ikke, en ganske fin situasjon egentlig.

Som nevnt kan du klikke her for å sammenligne de fleste forbrukslånene på markedet i Norge som lar deg sende inn søknader online.
on 20:55 by Admin |   Edit