Kan du få forbrukslån?

Kan jeg få forbrukslån er det mange som har spurt om i den siste tiden, og svaret er både enkelt og vanskelig i samme slengen. Ja, du kan gjerne få låne penger av oss vil mange av de største bankene og utlånerene i Norge fortelle deg, men de glemmer kanskje å opplyse om alle forholdsreglene som spiller inn. Så vi tenkte å gi en rask oversikt over hvilke regler som gjelder for å kunne ta opp et forbrukslån.

Dette er reglene for å få godkjent en søknad om et forbrukslån:


1. Du må for det første kunne vise til en fast inntekt. Kravet til inntekt varierer fra bank til bank, men du må kunne vise til en fast inntekt uansett. Thorn og Bank Norwegian for eksempel setter ikke krav til minste inntekt som en del andre banker gjør, og da er gjerne kravet på mellom 150.000 kroner og 200.000 kroner i årsinntekt for å sikre innbetalingene til lånet. Tjener du mindre enn dette vil det i noen tilfeller være vanskelig å få godkjent søknaden, men det kommer ann på hvem som skal vurdere.

2. Er du under 18 år er det ingen vits i å søke om et forbrukslån. Du må for det første være myndig for å ta opp lån, og selv om du er 18 år, så krever de fleste banker enda høyere alder enn det for å vurdere en søknad om et forbrukslån. De fleste opererer med en nedre aldersgrense på 25 år, men det finnes noen unntak. Opp Finans har for eksempel 21-års grense og Thorn har en 20-års grense for å ta i mot søknader.

3. Har du inkasso så er det nesten bare å gleme det, selv om det er noen selskaper du kan finne på nettet som averterer med at de tilbyr lån uten sikkerhet selv om du har inkasso, er disse i et fåtall. Men så fort en betalingsanmerkning er gjort opp, skal denne forsvinne med det samme, selv om erfaringen viser at det kan ta noen uker. Når anmerkningen er borte, står du fritt fram for å kunne søke om et forbrukslån igjen.

4. Du må bo i det landet du søker. Det vil si at om du bor i Sverige og jobber i Norge, er det så og si ingen norske banker som vil innvilge et forbrukslån til deg, og du bør heller se på hva som tilbys i Sverige. I en del tilfeller må du også være norsk statsborger for å få godkjent lånesøknaden, men her er praksisen litt forskjellig fra bank til bank. Har du bodd i Norge i hvert fall i de tre siste årene sammenhengende, vil det være nok for en del selskaper.

Alle långivere benytter også en kredittvurdering som ofte kalles for kredittscore, når de tar i mot og vurderer lånesøknadene. Her spiller alle de overnevnte faktorene inn i bildet, sammen med andre opplysninger som andre lån du har, om arbeidsforholdet ditt ansees som sikkert, hvor i landet du bor, familieforhold og eventuelt medsøkers økonomi. Med hjelp av alle disse opplysningene samt noen som de ikke vil offentliggjøre, presenteres det et lånetilbud med din individuelle effektive rente og nedbetalingsplan. Husk på at dette lånetilbudet er uforpliktende, og du velger selv om du vil akseptere det, eller fortsette å søke hos andre banker for å se om du kan få et bedre tilbud et annet sted. Så, dette var en enkel forklaring på hva som skal til for å få innvilget et forbrukslån.
on 09:29 by Admin |   Edit