SMS-lån

Hvis du vil låne penger på en rask måte, kan du gjøre dette med et såkalt SMS-lån, men da kan du bare låne små beløp for en kort periode her prater vi virkelig om kortsiktige lån. Noe av det som har gjort SMSlån så populært i det siste, er at det virkelig gjør det lett å få pengene raskt. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke deg inn på utlåneren sin hjemmeside, og etter fem minutter har du penger på kontoen din. Kan det bli enklere å låne penger?Avgifter for SMS-lån
Når du ønsker å få pengene dine ved hjelp SMS-lån, bør du være klar over at det beløpet du låner hos noen utlånere er rentefritt. Da fungerer det slik at, jo mer du låner jo mer du betaler i avgifter. I tillegg til disse avgiftene til utlåner, må du også betale for SMS. Regningen for lånet, får du et par uker etter at lånet er godkjent og du får pengene. Vil du låne penger flere ganger slik at du får rett og slett vente til det første SMS-lånet er betalt før du søker etter neste.

Reglene for SMS-lån varierer fra utlåner til utlåner
Når du ønsker å låne penger, skjønner du ganske snart at de fleste långivere er forskjellige. I de fleste tilfeller kreves det at man er over 20 år og ikke har noen betalingsanmerkninger, men det er også noen som vil låne penger til deg selv om du er 18 år. Å sende inn en søknad gjør man aller enklest på internett, og når man er registrert som lånetaker, kan man også senere gjøre dette via vanlige SMS på mobilen.

SMS og mobilen gjør det enkelt å låne penger
Det å skaffe seg en finansiering online ved hjelp av et SMS lån, er et relativt nytt konsept i Norge - rett og slett en ny måte å låne penger på. Kort fortalt så låner man på denne måten mellom 1.000 og 5.000 kroner ofte ved hjelp av mobilen, og dette kalles ofte for lønningslån ettersom man kanskje mangler noen få tusen kroner for å få endene til å møtes fram til neste lønning. Husk at dette er en kortsiktig løsning på de likvide problemene, for de faste utgiftene og de eventuelle rentene, utgjør en betydelig del av det totale lånebeløpet. Låneperioden er som oftest på 30 dager.

Du kan søke om et lønningslån eller smslån i dag, og du får et svar i dag på om beløpet innvilges. Det kreves ikke like mye informasjon om deg som lånetager i forhold til større forbrukslån, men noen selskaper vil uansett kredittsjekke deg for tidligere misligholde lån, eller andre årsaker til hvorfor en lånesøknad eventuelt avslåes. I hovedsak er det viktigst at du kan vise til en fast inntekt, slik at banken kan være sikker på at du har muligheten til å betale tilbake lånet.

Det kan være flere årsaker til at man velger å skaffe seg et lønnslån eller egentlig et forskudd på lønn som ikke kommer fra arbeidsgiver. Noen benytter det for å betale på regninger som kan være dyre å utsette til neste måned, det kan også være uforutsette hendelser som dukker opp, eller at man rett og slett vil være med på noe men ikke har pengene tilgjengelig.

Mikrolån uten sikkerhet
Når man tar opp et SMS-lån, lønnslån eller et mikrolån som mange liker å kalle det, så behøver man ikke å skaffe noen sikkerhet. Dette gjør at til og med leietagere som ikke eier egen bolig kan søke om et slikt lån, for eksempel til utestående husleie eller andre ting. Uforutsette regninger kan være vanskelige å hanskes med, og ting som tannleger, bilreparasjoner og forsikringer kan alle være kostbare affærer. Søker du om et mikrolån slipper du også å måtte spørre venner eller familie om å få låne penger av dem, hvis det er noe man ikke har lyst til å gjøre.