Lån til å betale gjeld

Hva skal man gjøre med mye gjeld som ikke er så enkel å betale ned? Det finnes noen gode og noen mindre gode løsninger på hvordan man kan kvitte seg med gjeld, eller i hvert fall forsøke å minske på den gjelden som man allerede har opparbeidet seg.

Refinansiering.


Det å låne penger for å betale gjeld høres kanskje dumt ut i utgangspunktet, men en refinansiering kan føre med seg relativt store besparelser av hengig av hvilken type av gjeld man har. Det er mange som skylder penger til flere banker og kreditorer, og da vil en refinansiering i mange tilfeller minske de månedlige utgiftene med mange hundre kroner hver måned. Mange lån med mindre beløp til forskjellige långivere er fort en ganske kostbar affære, og en samling av slike lån til ett enkelt større lån er økonomisk veldig fornuftig. Da slipper man unødvendig mange termingebyrer, fakturagebyr og andre kostnader som er forbundet med de fleste finansieringer i Norge.

Du kan kostnadsfritt søke om en refinansiering for eksempel via en av våre annonsører, slik at du kan se at et lån til å betale ned gjeld gjerne lønner seg for deg i forhold til å ha flere små lån fra ulike banker. Det er helt uforpliktende å levere en lånesøknad online, og du velger selv om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke. Enkelt og greit så velger du den løsningen som koster deg minst penger! Det viktigste er nok at renten kan synke, men du får også muligheten til å dele opp nedbetalingen over flere år, noe som igjen fører til et lavere månedsbeløp.

Går det ann å slette gjeld?


Hvis du har fått betalingsanmerkninger på grunn av manglende innbetalinger av gjelden, vil det være vanskelig å få innvilget en refinansiering av din gjeld, ettersom de fleste norske långivere krever at søkeren ikke har verken inkassosaker eller aktive betalingsanmerkninger. Hvis du havnet i en slik situasjon er det egentlig bare et par muligheter til å betale ned gjelden.

Enten så kan du forsøke å skaffe det et inkassolån, hvor det kreves fast eiendom som sikkerhet for lånet. Dette kan være en litt skummel situasjon å sette seg i, for her forsvinner huset ved en eventuell manglende innbetaling. Men dette kan være en gunstig løsning hvis du har en god oversikt og ikke slurver med betalingene. Et inkassolån kan man få fra 350.000 kroner og oppover, men det stilles mye strengere krav til søkeren  i forhold til vanlige lån uten sikkerhet.

Den siste løsningen kan være å kontakte långivere og kreditorer for å høre om det er mulig å enten redusere deler av gjelden, eller å få slettet all gjelden til kreditoren. Dette er en ganske så omstendelig prosess, ettersom de færreste vil avskrive et lån som tapt. En reduksjon av gjelden kan være en mulighet hvis långiver ser på dette som den eneste sjansen til å få inn deler av lånet. Her vil man også se på om det går ann å forandre på nedbetalingsplanen for avdragene. Dette gjøres i henhold til gjeldsordningsloven og det er også mulig å få slettet gamle omkostninger og renter, hvis man viser en stor vilje til å klare nedbetalingen av den nye betalingsplanen.

I praksis er det mye enklere å få til en refinansiering enn å få slettet all gjeld som man skylder, så forsøk å starte der. Skaff deg et billigere lån enn du har i dag, og betal alltid ned den dyreste gjelden først hvis du blir nødt til å velge.
on 19:29 by Admin |   Edit