Betal ned forbrukslånet med en nedbetalingsplan

Det er sånn at hver gang man låner penger, så skal de også betales tilbake på et eller annet tidspunkt. Hovedforskjellen på å få penger og å låne penger er nettopp dette med nedbetaling. Og forbrukslån er på ingen måte noe alternativ som skiller seg ut fra mengden i denne sammenhengen.

Problemet er bare at det er utrolig mange som sliter med å få betalt ned forbrukslånet sitt, så jeg skal guide deg gjennom prosessen med å skaffe seg en nedbetalingsplan.

Slik betaler du ned forbrukslånet/forbrukslånene dine kjappest mulig:

1. Skaff deg oversikt.

Om du har flere lån som skal betales ned samtidig som følge av at det løper renter på dem, så er det viktig å skaffe seg en oversikt for å kartlegge hele situasjonen.

Samle alle regninger den seneste måneden og sjekk ut hvilke banker (og eventuelt hvilke offentlige etater…) som sender deg regninger, purrebrev og gebyrer.

2. Prioriter lånene.

Har du et forbrukslån til et par hundre tusen kroner som du taper store penger på hver eneste måned, så er det viktig at dette nedbetales kjappest mulig. Ta frem penn og papir og begynn å skriv ned alle de løpende kostnadene som er forbundet med hvert av lånene. På den måten sikrer du deg at du forvalter inntekten din på en best mulig måte slik at du kjappest mulig får betalt ned de pengene du skylder.

3. Ring banken(e).


Hvis det er èn ting banker elsker, så er det kunder som ønsker å gjøre opp for seg. Det verste bankene vet er folk som ikke tar initiativ til å betale ned lånet sitt og som hele tiden utsetter og drøyer nedbetalingen.

Mitt tips er å ringe banken. Beklag gjerne at du ikke har fått fingeren ut før nå, men vær også klar på at du har bestemt deg for å betale ned lånet i sin helhet gjennom en personlig nedbetalingsplan. Det er ikke noe krav, men du kan godt også høre om rentene og gebyrene kan settes litt ned som følge av at du nå har skjerpet deg – flere banker er svært fleksible sånn sett.

Når du har gjort disse tre stegene, så har du full oversikt over alt som har med  nedbetalingen av lånet/lånene å gjøre. Du kan også med fordel sette av et fast trekk i banken din hver måned etter at du har fått lønning  som går til banken slik at du ikke blir fristet til å bruke pengene på noe annet.

Et forbrukslån er betalt ned kjappere enn hva du skulle tro dersom du er disiplinert og følger nedbetalingsplanen din.