Forbrukslån – vær nøye med lånesummen

Forbrukslån er laget for at man skal kunne finansiere prosjekter eller uforutsette kostnader som det på nåværende tidspunkt ikke finnes midler til. Gjennom en enkel lånesøknad på internett kan man få pengene kjapt og smertefritt inn på konto.

Om man har fått en advokatregning på 5000,- kroner man skal ha betalt snarest mulig, så har man mulighet til å låne denne summen før kravet går til inkasso.

For en av fordelene med et forbrukslån er at man får nøyaktig den lånesummen man ønsker seg. De aller fleste banker kan skilte med lån fra 5000 kroner og opp til 250,000 eller 350,000 norske kroner – alt avhengig  av hvor mye man ønsker seg.

Lån de pengene du har bruk for


Problemet med dette er at det er mange som låner seg mer penger enn det som er nødvendig, noe som ofte gir fatale økonomiske konsekvenser. Og grunnen til at dette er en dum idé kan illustreres gjennom følgende eksempel:

Pål (fiktivt navn) har fått seg en regning på 20,000 kroner som han er nødt til å betale innenfor et par dager. Han går på internett og finner et forbrukslån som passer til sitt bruk. I det han utfyller søknaden ser han at det er mulig å låne 30,000 – altså ha 10,000 kroner mer enn det regningen har kommet på. Han tar med seg disse 10,000 ekstra for å bruke dem på noe annet (klær, shopping, god mat & drikke).

Det Pål ikke har fått med seg er at det vil påbeløpe seg renter på den totale lånesummen (30,000) og ikke bare på den summen han betalte advokatregningen med (20,000).

Den effektive renten vil med andre ord bli sånn cirka 50% høyere (sett bort fra administrasjonsgebyr/opprettelsesavgift) dersom han velger å legge ved noen ekstra penger når han først er i gang med å søke.

For å konkludere i artikkelen, så legger jeg ved noen tips til hva du er nødt til å tenke gjennom når du skal søke forbrukslån:

1. Ha en klar plan på hva pengene skal gå til. Unødvendig pengebruk på lånte penger er aldri klokt – det er vel et ganske grunnleggende økonomisk prinsipp.

2. Ikke ta opp en høyere lånesum enn det du i utgangspunktet hadde tenkt til. ”Impulsshopping” på lånte penger anbefales ikke.

3. Sjekk ut den effektive renten hos de forskjellige bankene før du starter å søke. Det kan være en god indikasjon for hvilke lån som er mest økonomisk lønnsomme.
on 13:40 by Admin |   Edit