Hvordan søker man forbrukslån?

Forbrukslån er et av de mest populære lånene for nordmenn, og det er både lett å få tak og lønnsomt å skaffe seg i enkelte situasjoner. Nøkkelen til suksess hos bankene er nettopp tilgjengelighet. Det er i dag så enkelt å søke forbrukslån at man kan utfylle søknaden på et par minutter og motta pengene i løpet av et par timer.

Men nøyaktig hvordan søker man forbrukslån?

Her er en guide som tar deg fra A til Å i søknadsprosessen.

1. Behov.

Tenk gjennom hva du skal bruke lånet til. Har du et behov for lån? Kan du skaffe penger på en annen måte, eller er kredittkort en bedre finansieringsløsning?

Hvis svaret er ”ja” på første spørsmål og ”nei” på siste, så går du videre til punkt 2.

Bestem deg også for hvor står lånesummen er nødt til å være for at du skal klare å betale for det du har tenkt å finansiere.

2. Research.

Sjekk ut hvilke banker som tilbyr forbrukslån. Vær kritisk til betingelsene, og les deg opp på ting som ”effektiv rente”, ”administrasjonsgebyr” og ”andre gebyrer” – for så å regne ut hvilke banker som gir deg det beste tilbudet.

På helt generelt grunnlag anbefales det at du har tidligere hørt om navnet til banken før du søker lån hos dem. En slik form for kvalitetssikring blir gjort som følge av at det er en del useriøse aktører i finansbransjen som tilbyr forbrukslån med skyhøye renter og gebyrer.

3. Selve søknadsprosessen.

Når du har valgt deg hvilken bank du skal søke lån hos er det bare å gå i gang med søknaden. Utfyll de punktene som kreves fra bankens side, og vær påpasselig med å være ærlig. Hvis banken tar deg i å ljuge om de personlige betingelsene, så vil du etter all sannsynlighet bli svartelistet fra den bankens finansielle tjenester på livstid.

Og det er tross alt en veldig uprofesjonell måte å opptre på ovenfor noen som er i ferd med å gi deg en hjelpende hånd.

Dette steget tar ikke mer enn et par minutter hos de aller fleste banker.

4. Bruk av lånte penger.

Som et ledd i søknadsprosessen kan man også inkludere bruken av pengene. Det er klart at det er fristende å søke om en høyere lånesum enn den man strengt tatt trenger for å kjøpe det man har behov for, men i utgangspunktet anbefales ikke dette da lånte penger løper på seg renter.

Ha en fornuftig økonomisk tankegang hver gang du låner penger, og så skal du se at ting går etter planen.
on 13:30 by Admin |   Edit