Refinansiering med forbrukslån – slik gjør du det

Har du mange smålån som du ønsker å samle sammen til ett? I så fall er du ikke den første som har fått den tanken. Fenomenet kalles refinansiering og brukes for å få ned gebyrene og rentene som løper på de forskjellige lånene.

Til tross for at denne type finansiering går under paraplybetegnelsen ”forbrukslån”, så er det også mange banker som bruker termen ”refinansieringslån”. Men de kommer på nøyaktig de samme betingelsene som et forbrukslån, så du vil ikke merke forskjell.

Noen fordeler med det å ta et refinansieringslån:

1. Kun et avdrag i måneden.

Om du er lei av å ha faste kostnader som kommer flere ganger i måneden, så vil du nå slippe det. Banken vil gi deg klare instrukser på hvilken månedsdag de ønsker pengene dine og dette er krav du absolutt bør overholde.

Et refinansieringslån gir deg med andre ord muligheten for en ryddigere postkasse og en ryddigere økonomi.

2. Mindre gebyrer.

Til tross for at banken gjennom et slikt lån hjelper deg  for å komme gjennom en økonomisk krise, så er det antatt billigere å ta opp et slikt lån. Gebyrene frafaller, noe som betyr at den effektive renten vil bli lavere enn den ville vært med et vanlig forbrukslån.

Det skal nemlig lønne seg å gjøre opp for sine synder og vise at man ønsker å betale ned lånte penger.

3. Mulighet for å sette sikkerhet.

Sikkerhet i form av materielle ting (MC, bil, hus etc.) gir lavere renter. Om du skal søke forbrukslån eller refinansieringslån og er helt sikker på at du kommer til å følge nedbetalingsplanen som blir gitt av banken, så vil jeg absolutt råde deg til å ta dette tilbudet.

Man kan spare så mye som 10 % effektiv rente på å stille noe i sikkerhet eller sette en kamerat eller et familiemedlem som kausjonist.

Søknadsprosessen er akkurat lik som når du søker forbrukslån. En enkel online lånesøknad hvor du fyller ut lånesum, personlige betingelser og inntekt – og så vil du få svar i løpet av veldig kort tid. De aller fleste banker vil også gi deg en mulighet til å krysse av på om du skal benytte forbrukslånet til refinansiering, noe som kan endre vilkårene noe (til det positive).
on 11:30 by Admin |   Edit