Lån til varmepumpe

Varmepumpe har blitt utrolig vanlig for de aller fleste nordmenn å benytte seg av. Geografien i Norge tillater et bredt spekter av forskjellige oppvarmingsmuligheter for både privatpersoner og bedrifter – og for veldig mange har valget falt på varmepumpen. Mekanismen i en slik pumpe er ganske enkel å forklare. Hele konseptet ligger i at man flytter luft fra et sted til et annet gjennom en mekanisme (selve varmepumpen) som omdanner normal temperert luft/kald luft til varm luft, noe som er med på å gjøre hus, hytter og andre byggeanlegg godt tempererte.

Problemet med en slik varmepumpe er bare at den koster en god del penger.

For til tross for at noe er populært og mye solgt blant nordmenn, så er det ikke nødvendigvis slik at det er billig. Da jeg søkte litt rundt etter varmepumper var det en del spørsmål i forhold til finansiering jeg måtte ha svar på. Disse spørsmålene (med tilhørende gode og utfyllende svar) har jeg samlet i denne artikkelen.

Q: Hvor mye koster en varmepumpe?

A: Her merket jeg kjapt at det kommer an på behovet. Om du skal ha en liten varmepumpe som for eksempel ”bare” skal varme opp en stor stue, så holder det med en liten versjon til rundt 20,000 kroner.

Om du skal ha en pumpe som omfatter både vann og varme (og som faktisk kan stå for rundt 90 % av all energiforbruk i et vanlig hjem), så er du nødt til å se etter pumper som koster 60,000 og oppover. Basert på informasjon jeg fant på nettet, så vil jeg anslå at det er vanlig å måtte bruke rundt 20,000-35,000 på kjøpet.

Q: Hvor kjøper jeg en varmepumpe?

A: Det kriges blant mange forhandlere på nettet om kundene. Markedet er enormt og tilbyderne virker nærmest desperate etter å overbevise deg om at de har den rette pumpen til ditt bruk.

Jeg registrerer at det gjennom flere tester på nettet vil være mulig å sammenligne forskjellige typer for å best finne den som er skreddersydd ditt behov – og, ikke minst, din lommebok.

Q: Hvordan kan jeg finansiere en varmepumpe?

A: Hele grunnlaget for artikkelen ligger jo naturligvis i dette spørsmålet, så her kommer det et litt mer utfyllende svar. Da jeg personlig ikke har 20,000 å spytte ut på en varmepumpe i utgangspunktet var jeg nødt til å se etter andre finansieringsmetoder for å få fullført kjøpet. Jeg kom da etter hvert frem til tre mulige metoder å gjøre det på.

1. Kredittkort.

Da jeg vet at man gjennom kredittkort får en kurant gebyrfri periode på om lag seks uker så jeg på dette som et godt alternativ. Problemet var bare at de aller fleste kort har en maksimal lånesum på 25,000 kroner, noe som ikke passet mitt kjøp – som lå på 35,000. Om du velger en av de billigste pumpene vil jeg dog anbefale denne løsningen.

2. Forbrukslån.

Et forbrukslån var ideelt for meg i og med at jeg hadde muligheten til å bestemme lånesum selv. Hos mange banker har man en løsning som tillater søknad om opptil 350,000 kroner. Da skal du være veldig godt dekket for et slikt kjøp. Selv om du må passe på å nedbetale lånet i tide, så vil dette være en smart løsning.

3. Lån hos venner og bekjente.

En siste utvei, som forhåpentligvis også er rentefri i en kortere periode, er å spørre venner eller bekjente om du kan få penger til en varmepumpe. Fungerer naturligvis kun om du har venner og/eller bekjente som har litt ekstra å rutte med.

Q/A: Konklusjon.

Håper at denne artikkelen hjalp deg litt på vei til både hvordan du skal få tak i en varmepumpe samt hvordan du kan få råd til å kjøpe en. Det er viktig å se løsninger fremfor problemer når du skal ut og handle dyrere ting. Et siste råd på veien skal du også få: ikke gjør noen forhastede beslutninger. Tenk nøye gjennom hvilke muligheter du har og hva du eventuelt skulle være i mangel av før du begynner å søke om lån, kredittkort eller andre finanseringsløsninger.
on 10:28 by Admin |   Edit