Utveksling på studiet? Slik søker du lån

Det er mange grunner til at nordmenn søker lån, men de aller vanligste lånetypene er studielån og boliglån. Om du skal studere i utlandet kan det være en god idè å kjenne til de økonomiske betingelsene hos den skolen du skal på utveksling til.

Lånekassen er som vanlig til stor hjelp når det kommer til å finansiere studier, men i enkelte tilfeller er det ikke mulig å få støtte. Likviditetsproblemer kan oppstå dersom skolen krever skolepengene FØR studiet har startet, noe som er tilfelle i veldig mange amerikanske og asiatiske land.

La meg komme med et eksempel.

En god venninne av meg skulle på utveksling til Malaysia da hun fant ut at skolepengene skulle betales i midten av juni til tross for at semesteret ikke startet før midten av september. For at hun skulle få lov til å gå på skolen, så måtte 27,000,- norske kroner være inne på den malaysiske kontoen innen 15.06. Lånekassen har en behandlingstid på et par måneder etter at man søker lån i slutten av april, noe som betyr at du ikke kommer til å få pengene dine tidsnok.

Hva er løsningen?

Til tross for at det virker ganske håpløst når en slik situasjon dukker opp, så finnes det alltid alternativer. Jeg kommer i hvert fall på tre stykker som jeg varmt kan anbefale for å skaffe raske penger:

1. Kredittkort.

Med et kredittkort vil du kunne skaffe en kredittkonto som du kan hente penger fra. Ulike banker tilbyr ulik størrelse på disse kontoene, noe du er nødt til å undersøke på forhånd. Pass på at du får lånt nok penger til at du får betalt hele skolebeløpet.

PS! Et hett tips er å bestille et kredittkort med seks ukers rentefri nedbetalingsperiode. På den måten vil du kunne skaffe pengene uten å betale en krone i gebyr, avgift eller renter.

2. Forbrukslån.

Dette er alternativet min venninne valgte, og alternativet veldig mange i likviditetskriser er nødt til å bruke. Fyll ut en lånesøknad på et par minutter på internett, og vips – så er pengene inne på kontoen din i løpet av et par dager.

Renter og avgifter er heller ikke usannsynlig høye ved et forbrukslån. Min venninne så seg nødt til å kun betale 2000,- kroner i rene kostnader – og da var etableringsgebyret inkludert.

3. Spør familien.

Det er ikke alle som har mulighet for å få familiær finansiering da alle familier har ulik økonomi, men det er en god mulighet dersom du har overveid de to andre alternativene og funnet ut at det ikke er noe for deg.
on 13:00 by Admin |   Edit