Spar penger med rett forbrukslån

Spar penger med rett forbrukslån og få råd til det du har lyst til og det du trenger. Alt er mulig med det rette forbrukslånet. Sammenlign flere før du velger.

Spar penger med rett forbrukslån


Forbrukslån har fått et dårlig rykte med årene, mye grunnet de høye rentene. Dette er forståelig, men man må ikke glemme at forbrukslån også har sine fordeler. Det som er viktig er å ha kontroll over økonomien og, ikke minst, velge det rette forbrukslånet. Se for eksempel oversikten på nettstedet Lånesvar.no, hvor du enkelt kan sammenligne forbrukslån fra flere forskjellige banker og finansagenter.

Alle forbrukslån har en høyere rente enn, f.eks. huslån. Grunnen er enkel; det er en større risiko for banken å låne ut små summer. Ergo bli renten høy. Når det er sagt, hvis man holder seg til betalingsplanen, vil det rette forbrukslånet gi deg akkurat de ekstra pengene du trenger, der og da. Så det første du må gjøre er å få en god oversikt over din egen økonomi. Spesielt må du ha fokus på hvor mye ekstra du kan betale i måneden. Dette vil være avgjørende for å finne det rette forbrukslånet for deg. Etter at du har fått kontroll på dette bør du undersøke litt på markedet, for å finne det rette forbrukslånet for deg. 

Et trangt marked, men som gir deg mange muligheter


Det er sterk konkurranse mellom bankene nå i forhold til å få tak i lånekunder. Flere utenlandske aktører har fått innpass på markedet, noe som gjør at rentene presses. Derfor kan man nå få gode renter på det rette forbrukslånet hvis man er villig til å sjekke litt. Det er ikke så mye som skal til, men litt ekstra arbeid kan gjøre at du får et lån du kan leve godt med.

Lån litt mer enn du må


Når du først har funnet det rette forbrukslånet, kan det være lurt å søke makssummen hvis du skal pusse opp eller annet. Dette vil ofte ha minimal innvirkning på rentene og det du skal betale i måneden. Dermed tar du ingenting, og de ekstra pengene kan gi deg litt ekstra spillerom. Kanskje du trenger en ny jakke i tillegg til å kjøpe deg en bil? Eller kanskje du skal pusse opp? Oppussing blir alltid mye dyrere enn du tror. Ved å få litt ekstra når du tar opp lånet, kan du ha en liten buffer. Dermed slipper du å måtte ta opp et nytt lån for å kunne kjøpe f.eks. en ny vaskemaskin eller tørketrommel. Praktisk og ikke minst rimelig med det rette forbrukslånet.