Hvordan kjøpe Bitcoin?

Bitcoin er i vinden, og ikke uten grunn. For en måned tilbake i midten av november, skrev jeg et innlegg om mulighetene til å bruke forbrukslån til Bitcoin, noe som ville fått de aller fleste til å se rødt hvis du skulle begynne å snakke om det. Med fasit i hånd, viser det seg at det faktisk ikke ville vært helt dumt, ettersom verdien på Bitcoin den 16. november lå rett i underkant av 8.000 dollar, men den i dag ligger mellom 16 og 17.000 dollar, selv etter en noe turbulent uke, hvor kursen har vært over 18.000 og under 16.000 dollar. Den ekstreme volaliteten skremmer mange, men faktum er at dette var noe man burde ha investert i for lenge siden.

Spørsmålet mange stiller seg for tiden er, hvordan kan jeg kjøpe bitcoin. Svaret er egentlig rimelig enkelt, du oppretter en konto på en av børsene, bruker mobilen til å ta bilde av passet ditt og etter noe behandlingstid er du klar til å handle. Den meste kjente børsen i dag er amerikanske Coinbase, som i dag tilbyr salg av både Bitcoin, Litecoin, Ethereum og Bitcoin Cash.

Opprett konto på Coinbase her så får både du og jeg 10 dollar ekstra, hvis du syns det er greit.
Den billigste måten å overføre penger til din Coinbase-konto er ved å benutte en såkalt SEPA-overføring fra din norske bank, men her må du huske på å føre over Euro og ikke norske kroner, for da vil pengene komme i retur. Husk å skriv inn alle dine opplysninger om navn og adresse først, før du fører over penger, eller så vil de også komme i retur. De strenge reglene er for å unngå hvitvasking av penger, og du behøver ikke være redd for å sende inn bilde av passet ditt, det er helt vanlig prosedyre.

En SEPA-overføring tar som regel et sted mellom 1-2 dager. Har du ikke tid til å vente, kan du også velge å betale inn penger med et kredittkort, men vær da oppmerksom på at det tilkommer et gebyr på 3,99 %, slik at du er nødt til å tjene inn 4 % på investeringen din før du er i null.

Når du har kjøpt en eller flere kryptovalutaer, vil disse bli oppbevart i din wallet hos Coinbase. For din egen sikkerhet vil det være fornuftig å sende de videre til din egen private wallet, hvor du har din egen private nøkkel, slik at ingen uansett vil ha tilgang til pengene dine. Her finnes det mange å velge mellom, men jeg kan anbefale Jaxx, som jeg selv bruker, som er sikker og veldig enkel. Last bare ned appen til din mobil, så er du i gang.

Hvis du vil lese deg opp mer om hvordan Bitcoin fungerer, anbefaler jeg deg å sette av 20 minutter til å lese gjennom denne som grunleggeren av Bitcoin Satoshi Nakamoto publiserte når Bitcoin ble lansert i 2009.

Disclaimer: Tidligere avkastkning er ingen garanti for fremtidig inntekt. Invester derfor varsomt og med penger du har råd til å tape.