Søke lån på nett

Når du skal søke om et lån uten sikkerhet, sparer du mye jobb på å gjøre dette på nettet. I dag tilbyr nesten alle de større finansinstutisjonene i Norge deg å søke online, i stedet for det som var tilfellet i gamle dager, hvor man selv måtte møte opp personlig i banken for å søke om et lån. En online lånesøknad sender du i dag inn på din hjemmepc, nettbrett eller din mobil. På grunn av at alt i dag foregår elektronisk, får du også svar på nett på om din søknad blir godkjent, i motsetning til før hvor man måtte vente i mange dager med sommerfugler i magen til saksbehandlingen var ferdig. Dette gjør livet litt enklere, når du vet om du får tilgang til pengene, eller om du kanskje bør søke hos en annen bank.


Et plutselig behov etter penger fører til at mange ønsker å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet, og gjerne da et som blir innvilget online. Derfor finner du over her noen av de utlånerene som lar deg søke om et lån online, slik at behandlingstiden blir så kort som overhodet mulig. Hvis du søker hos alle tilbyderene på en gang, er sjansen størst for at i hvert fall en eller flere søknader blir godkjent. Du kan selv velge hvilket lånetilbud du vil akseptere, for på den måten skaffe deg de beste betingelsene. I dag er det mulig å skaffe seg en slik finansiering på mellom 5.000 og 600.000 kroner uten å stille noen sikkerhet. Et lån uten sikkerhet er en grei måte å få tak i den ekstra summen som man har behov for akkurat nå. Ingen krav stilles til om pengene skal benyttes til forbruk, refinansiering av gjeld, en liten oppussing, bilkjøp eller noe annet som har gjort at behovet for raske penger er til stede.

På grunn av stor konkurranse blant norske utlånere, har renten på forbrukslån sunket en del de siste årene, noe som kommer lånetakere tilgode. I forhold til aldersgrenser så kreves det i utgangspunktet at du er over 25 år, men noen banker har også 23-årsgrense, 21-årsgrense og hos noen få må du ha fylt 18 år. Alle utlånere stiller krav om en registrert årsinntekt og at du ikke har noen aktive betalingsanmerkninger for å godkjenne søknaden, såfremt du ikke søker om et omstartslån eller inkassolån som noen kaller det.

For å legitimere deg når du søker lån, anbefales det å signere lånesøknaden med din BankID hvis du har denne tilgjengelig, men det er ikke noe krav. Du kan låne penger direkte, skaffe en bruksreserve for å ha klar til et fremtidig kjøp eller sikre en finansiering ved at din lånesøknad først blir godkjent. Da velger du selv når du vil utnytte det innvilgede lånet. Renter begynner først å løpe når kreditten er overført til din konto. Dette kan være en smart måte å ligge i forkant på, hvis du vet at behovet etter penger kommer til å komme i nær framtid.

Forbrukslån eller lån uten sikkerhet er en vanlig måte å få tak i ekstra penger på, og fordelen er du ikke lenger må stille opp i flere intervjuer for å forklare hva du har tenkt til å kjøpe. Økonomi er tross alt en privat sak, og når du skal låne penger online er det normalt sett ingen som kommer til å spørre deg om hva pengene skal betale for. Et tips for å øke sjansen for innvilgelse, er å inkludere en ekstra person i søknaden, noe som kalles for å legge til en medsøker. Det kan være en venn, familiemedlem, samboer, ektefelle eller en annen person som vil stille opp på søknaden sammen med deg.

Finansieringen skaffer du deg på nettet, så er det bare å finne ut hva pengene skal brukes til. Våre samarbeidspartnere og annonsører tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, og vi samarbeider kun med banker som tar i mot lånesøknader online. Søk hos flere for å innhente det beste tilbudet.