Beste rente på forbrukslån

Nordmenn generelt er svært lojale mot banken sin. Derfor ser de ofte ikke etter andre muligheter slik som å skulle flytte lånet. Med den økte konkurransen i dag er dette en holdning som kan gjøre at man taper penger. Så hva skal man gjøre?  Det er ikke alltid lett å navigere mellom de forskjellige bankene og finansaktørene. Det krever at man kanskje bruker en kalkulator aktivt og ikke minst at man leser det som står med liten skrift. Når det er sagt, er det ikke så mye som skal til før du kan få en svært god rente på forbrukslånet ditt. Alt du egentlig behøver å gjøre, er å sende avgårde noen søknader og sammenligne de tilbudene du mottar for å finne den beste renten på lånet.


Tenk langsiktig
Mange banker tilbyr det man kaller for avdragsfrie perioder på forbrukslån. Dette kan ofte høres litt fristende ut, men det er flere vilkår knyttet til dette. Det viktigste er kanskje at det tar lengre tid å bli gjeldfri, og når du kun betaler renter minsker lånet med akkurat 0 kroner hver måned. Men, det kan så klart være perioder hvor dette er en fordel økonomisk, men forsøk uansett å tenk langsiktig. Det er også mange banker som gir muligheten til at man setter opp en fast overføring fra lønnskonto til lånekontoen, og dette er fordelaktif slik at du aldrig glemmer innbetalingen. Et fast trekk merker du på en måte mindre, enn hvis du selv må gjøre overføringen hver gang. Det er kanskje bare psykisk, men det virker!

Bytte bank eller ikke?
Selv om du har hatt et langt og godt forhold til banken din, er dette ikke nødvendigvis det mest fordelaktige for deg. Fordelen med å ha vært kunde i en bank i lengre tid er selvsagt at du kan forhandle med banken. Dette kan gi deg den beste renten på forbrukslånet. Hvis ikke banken er villig til å forhandle, er det kanskje på tide å bytte bank. En ny bankforbindelse vil ofte kunne tilby deg svært gode vilkår, rett og slett fordi de vil ha deg som kunde. Derfor kan du få den beste renten på forbrukslånet, samt gode lånebetingelser hvis du flytter lånet samtidig.

Alt i alt har du veldig ofte mye å tjene på å bytte bankforbindelsen, men bare så lenge du undersøker alle muligheter. Det er ingen vits å bytte bank hvis betingelsene ikke er bedre i den nye banken. Sjekk mulighetene og få den beste lånerenten, ved å kun sende inn en online lånesøknad.

Husk på at alle eksmeplene du finner online i forskjellige annonser etc kun er veiledene. Disse er satt opp som eksempler for å vise kostnaden ved lånet, og viser ikke den eksakte renten du får tilbud om. For å få vite hvilken rente du kan oppnå, er du nødt til å sende inn en søknad. Men du skal være klar over at denne ikke er bindene, og du velger helt fritt om du skal bytte over til den nye banken eller ikke. Dette gjelder selvfølgelig også om du ikke har lån fra før.