Søk Billån Online

Hvis du har planer om å bytte bil i nærmeste framtid, kan det hende at du leter etter et rimelig sted for å låne penger til dette kjøpet. Hensikten med denne siden er å kunne gi tips og pekere til steder som tilbyr gunstige betingelser i forhold til et billån, hvis du er på jakt etter å låne penger til bil. Renten på et billån er stort sett mye rimeligere i forhold til vanlige lån uten sikkerhet, ettersom det kan stilles sikkerhet i kjøretøyet. Et vanlig lån eller forbrukslån er jo som kjent uten sikkerhet i noen eiendeler, og der opplever man ofte en rente på mer enn 10 %, mens et billån kan du fort skaffe med en rente på under 5 %.

Mange bilforretninger rundt om i Norge kan gjerne være behjelpelige med å fremskaffe en eller annen form for finansiering på bilkjøpet, men dette er ofte butikkens egen finansiering, eller de har avtaler med bilmerkets hovedkontor, og rentene her vil gjerne variere en god del. Derfor gjelder det å holde tunga rett i munnen når du leter etter finansiering for et billån og skal låne penger til bil. Vi anbefaler dermed flere individuelle utlånerselskaper som gir gode avtaler i forhold til renter, avdrag og så videre når du skal kjøpe en ny eller en brukt bil. Selv om det nesten aldri er mulig å tjene penger på en bil, hjelper det litt hvis du kan finne det billigste lånet slik at dine utgifter blir så lave som overhodet mulig.

Når du har tenkt til å kjøpe en ny bil, kan det være greit å ha ordnet alt det formelle rundt finansieringen på forhånd, slik at du bare kan slå til når det beste nybilstilbudet kommer. Forskjellige bilmerker kjører forskjellige kampanjer hele året, så hvis du enda ikke har bestemt deg for hvilket bilmerke du vil ha, kan det være lurt å følge med på forskjellige reklamer, både i aviser, på tv og på nett. Med en forhåndsavklart finansiering, stiller du også mye sterkere og raskere klar, når det kommer et godt tilbud. Er du på jakt etter et billån uten egenkapital, har vi en oversikt over en rekke banker som tilbyr billån uten sikkerhet.

For å finansiere et bilkjøp er det mange selskaper som tilbyr billån, og det kan være vanskelig å vite hvilket selskap som gir de beste betingelsene. Som en liten tommerfingerregel kan man si at alt over 5 %, hvis man stiller bilen som sikkerhet for lånet, er for mye. Det eneste man da bør ha i bakhodet, er at de fleste forhandlere gjerne vil ha en innsats eller egenkapital på minimum 35 % av det totale beløpet. Hvis egenkapitalen blir mindre, øker gjerne rentene på billånet, så dette er nesten noe man bør vurdere fra selskap til selskap og så klart til hvor mye penger man har til rådighet. Det er forøvrig alltid lov til å prute på de tilbudene man får om finansiering, det eneste långiveren kan gjøre, er selvsagt å si nei til dine forslag om å sette ned renten, men det finnes da alltid andre selskap som kanskje er villige til å gå lenger ned for å kapre en ny kunde. Det gjelder å ha is i magen, for å finne ikke bare den beste bilen, men også den beste finansieringen!

Manglende sikkerhet ved billån. Det er ikke så veldig vanskelig å skaffe seg et billån i dagens samfunn, de fleste forhandlere har allerede klare avtaler via finansieringsselskaper, hvor det eneste du egentlig behøver å tenke på er hvilken bil du skal kjøpe. Men selv om et billån kan stille sikkerhet i bilen som blir kjøpt inn, er det ett lite problem som kan stille det til for noen kjøpelystne bilkjøpere. Det er nemlig slik at nesten alle bilfinansieringer stiller krav om egenandeler, og den er faktisk rett så høy på normalt sett 35 % av den totale lånesummen. Hvis vi snakker om en vanlig bilpris på 600.000 kroner, behøver man å komme opp med en rundt 200.000 kroner i egenkapital, og det er i bunn og grunn bare for å kunne opprette billånet. Så hvordan skal man komme rundt en slik mangel på sikkerhet, eller egentlig mangel på egenkapital?

Jo, først kan vi se på en klassisk feil som mange gjør er at de da tar opp et lån uten sikkerhet på hele beløpet. Man bør heller tenke slik som mange i dag gjør hvis de mangler egenkapital når de kjøper bolig. Søk om et forbrukslån kun til egenkapitalen, og ta opp et billån på resten. Når det gjelder et forbrukslån ligger renten vanligvis rundt 15 %, mens et billån med sikkerhet i bilen innvilges til rundt 5 % rente. Da sier det seg selv at det vil være en god del penger å spare. De fleste bilforhandlere godtar også innbyttebil som en del av egenkapitalen, noe som mange kanskje ikke tenker på. Du får neppe den beste prisen ved å bytte inn bilen fremfor å selge den privat, men det kan øke sjansene for å få innvilget din bilfinansiering ettersom forhandleren blir mer hjelpsom for å få handelen gjennomført. På denne måten har du enkelt fikset deg et billån uten pant, selv om du bare har omgått systemet litt.

Skulle det mot formodning fortsatt ikke gå i boks, kan du vurdere å se på muligheten for privat leasing. Dette er et relativt nytt fenomen i Norge men er mer utbredt ute i Europa. Ved privat leasing slipper du innsatsen som gjelder for firmaer, og du kan egentlig regne det som en langtidsleie. Fordelen er at du får tilgang til en helt ny bil uten en stor inngangssum, mens ulempen er at du må være forsiktig med bilen ettersom du selv ansvarer for skader som riper, steinsprut etc. Men det er i alle fall en mulighet om du mangler egenkapitalen til å kjøpe den bilen du vil kjøpe. Lykke til.